Pustakawan Perhubung Fakulti Pertanian

• Dr. Ali Tan Kee Zuan
  • 03-8769 4964 / 9769 4964
  • tkz@upm.edu.my

Pegawai Penghubung akan sentiasa bersedia untuk membantu warga fakulti di dalam menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh Perpustakaan Sultan Abdul Samad (PSAS) bagi menyokong matlamat Universiti.

PSAS turut mendengalikan Program Literasi Maklumat (PLM) yang diadakan secara berjadual dan atas permohonan. Ia merangkumi kelas-kelas tunjuk ajar mengenai:

a. Sesi Pengenalan Perpustakaan : Untuk pelajar dan staf akademik/penyelidik baharu, yang meliputi pengenalan kepada koleksi, perkhidmatan dan kemudahan Perpustakaan, dan tunjuk ajar katalog Perpustakaan dalam talian.

b.  Strategi PEncarian Maklumat : Untuk membimbing para pelajar dan staf akademik/penyelidikan mendapat maklumat yang komprehensif secara sistematik.

c.  Kemahiran Penggunaan Pangkalan Data : Untuk membimbing para pelajar dan staf akadmik menggunakan sumber maklumat dalam alian dengan berkesan.

Kelas PLM secara berjadual akan dimaklumkan dalam web perpustakaan dan Buletin Putra dari masa ke semasa.

Sebarang pertanyaan berkaitan kelas PLM boleh hubungi:

Pustakawan Penghubung

• Puan Suzila Mohamad Kasim (03-9769 8630)
  • suzila@upm.edu.my

Penyelaras PLM

• Puan Rusniah Sayuti (03-9769 8625)
  • rusniah@upm.edu.my
  • Puan Norafizah Radzuan (03-8946 8620)
  • norafizah@upm.edu.my